5 sfaturi Clasicor pentru sănătatea picioarelor voastre

5 sfaturi Clasicor pentru sănătatea picioarelor voastre


 


Pe blogul Clasicor vorbim despre tendințe și despre diferitele modele de încălțăminte, dar mai este o parte la care ținem foarte mult: sănătatea! Ori, cum este vorba despre încălțăminte, picioarele sunt partea corpului pe care majoritatea persoanelor o neglijează. Din păcate, dacă nu avem grijă de picioarele noastre, nu putem trezi cu numeroase probleme de sănătate: dureri de spate, de picioare și de articulații, greutate la mișcare, unghii încarnate, bătături, etc. Iată, mai jos, câteva sfaturi de bază pentru a vă îngriji picioarele.


 


Umblați desculți!


Se poate să nu vă vină să credeți, dar simplul fapt de a umbla desculț este terapeutic și foarte indicat pentru sănătatea picioarelor voastre. În acest mod, piciorul trebuie să facă mișcarea de mers în întregime: calcâiul, talpa și degetele, totul este solicitat. Fiecare mușchi al piciorului lucrează atunci când sunteți desculți și aceasta stimulează circulația sângelui. În plus, piciorul are o mulțime de terminații nervoase, așa că mersul desculț vă mai oferă și un mijloc de a elimina stresul, depresiile și nevrozele. 


 


Mergeți la mare? Aveți o curte cu gazon? Faceți plimbări lungi desculți


Nisipul – atât uscat cât și ud – lucrează cu delicatețe asupra articulațiilor voastre. La fel, iarba. Apa destinde mușchii și pune în mișcare circulația sangvină. Este un adevărat exercițiu terapeutic: mușchii lucrează fără stres, se tonifică, iar corpul și spiritul se destinf. Plimbați-vă cu picioarele goale cât de mult puteți. La urma urmei, ce poate fi mai plăcut decât să te plimbi desculț în iarba verde de acasă?


 


Hidratați-vă picioarele în fiecare zi


Pielea picioarelor voastre este solicitată adesea. Prin urmare, se deshidratează într-o manieră îngrijorătare. Este foarte important să vă hidratați des picioarele. Într-o primă fază, atunci când vă masați picioarele dimineața cu crema hidratantă, nu uitați să ungeți atât deasupra cât și pe tălpi. Prin această acțiune, vă veți hidrata pielea încă de la începutul zilei. Seara, la fel, trebuie să vă hidratați picioarele cu o cremă specială. Noaptea, pielea se regenerează mult mai repede decât în timpul zilei! Hidratarea cu o cremă specială vă va repara pielea și veți avea picioare mai fine și mai frumoase.


 


Masați-vă picioarele


Dacă vă îngrijiți picioarele, puteți scăpa și de alte probleme. În fiecare seară, masați-vă cu o minge de tenis pe talpi. Nu numai că vă veți relaxa, ci vă veți destinde și mușchii spatelui! După ce ați hidratat bine pielea picioarelor, masați-vă fiecare picior timp de cinci minute cu mingea de tenis. Veți vedea că tot stresul pe care îl resmțiți se va diminua prin acest exercițiu simplu. Dacă aveți posibilitatea, vă recomandăm să consultați chiar un reflexolog. Ședințele petrecute acolo vă vor ușura de tensiunea pe care o resimțiți în picioare și vă vor oferi o senzație de bănăstare fizică.


 


Îngrijiți-vă unghiile


Este foarte important să vă îngrijiți regulat unghiile. Nu le lăsați să crească necontrolat. În caz contrar, unghiile se vor dezvolta greșit și aveți toate șansele să fie încarnate și să nu mai puteți purta pantofii eleganți preferați. Nici măcar pe cei de sport! Mai mult, vă vor răni și celelalte degete de la picioare. Curațați regulat sub unghii și, dacă este posibil, faceți-vă pedichiura odată la două săptămâni. Evitați oja zilnică, pentru că, în doze mari, oja poate fi foarte nocivă pentru unghiile voastre, pe care le face mai casante și mai puțin strălucitoare. 


 


Consultați un podolog


Un lucru e garantat: există o viață înainte de mersul la podolog, dar există o altă viață după mersul la specialist! Chiar dacă vă poate părea inutil, cu fiecare vizită veți constata îmbunătățiri reale. Coarnele cutanate, de exemplu, vă diminuează sensibilitatea, iar îndepărtarea lor vă va oferi posibilitatea să redescoperiți plăcerea de a merge. Unele bătături vă vor face să suferiți. Nu încercați să le îndepărtați cu instrumente ascuțite, nu faceți pe chirurgul, pentru că se poate ajunge la infecții sau cele existente se pot agrava. Cum spuneam mai sus, ideal este să dați o fugă la podolog, care sigur știe ce are de făcut. Dacă vă doare spatele sau dacă vă dor picioarele, se poate să aveți nevoie de tălpici. Tălpicii vă vor ajuta la mers, iar corpul vostru nu va mai fi nevoit să se adapteze la problemele musculare și de articulații.


 


Vă dorim să aveți parte de picioare sănătoase, frumoase și pe care să le puneți cât mai bine în evidență cu pantofii, balerinii, botinele sau cizmele Clasicor!

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș