Cât de potriviți sunt pantofii de sport pentru picioarele voastre?

Ca să vă bucurați de sportul pe care îl practicați cu plăcere și ca să preveniți rănirea picioarelor, este bine să identificați câteva semne care vă arată că pantofii voștri de sport vă fac mai mult rău decât bine picioarelor.


 


Nu sunt adaptați pentru genul de sport pe care îl practicați


Nu este indicat să purtați pantofi de alergare pentru cursul vostru de dans, nici bascheți pentru drumeții. Evoluția tehnologiei face ca purtarea de pantofi care nu sunt adaptați sportului specific pe care îl practicați să vă poată provoca răni. De exemplu, pantofii de alergare și de drumeții sunt concepuți pentru o mișcare spre înainte și vor fi dotați cu întărituri pentru absorbția șocurilor. Pantofii de tenis sau de baschet vor avea nevoie de întărituri laterale, în timp ce pantofii de cross pot fi utilizați în activități sportive ca haltere sau canotaj. 


 


Îi purtați zilnic


Pantofii sport sunt foarte confortabili, așa că îi purtați până și la cumpărături! Dar, dacă îi purtați toată ziua și dacă mergeți cu ei și la antrenamente, riscați să le minimizați eficacitatea atunci când îi folosiți în scopul pentru care au fost concepuți. Ar trebui să aveți o pereche de rezervă, căci dacă îi folosiți tot timpul vor avea o uzură prematură și vă vor cauza răni.


 


Nu au mărimea potrivită


Faptul de a purta pantofi de sport care nu se mulează perfect pe forma piciorului vostru este sinonim cu rănile sigure. Pantofii nepotriviți cauzează dureri, rănesc călcâiele și degetele de la picioare, precum și unghiile. Pot chiar să provoace dureri de glezne, tendinite și fracturi de stres. Este foarte important să încercați pantofii și să nu vă încredeți în numărul pe care vi-l cunoașteți la picior, căci unii producători au mărimi mai mari, alții mai mici, mai strâmte sau mai largi. Alegeți o încălțăminte mai largă dacă aveți probleme cu rănile la degetele de la picioare.


 


Nu au un suport bun


Pe lângă faptul de a alege mărimea și forma potrivită, trebuie să aveți grijă ca pantofii voștri să dispună și de un suport bun pentru arcul piciorului, de o amortizare bună și o absorbție suficientă a șocurilor. Acestea sunt cele trei elemente de bază de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o pereche de pantofi de sport. Încălțările care nu au un suport bun și care nu amortizează bine șocurile nu vă pot proteja bine picioarele pe durata activităților de impact puternic.


 


Nu legați bine șireturile


Ați găsit, în sfârșit, pantofii perfecți? Super! Dacă au șireturi, trebuie neapărat să vă asigurați că le-ați legat corect. Dacă nu strângeți suficient de tare șireturile, piciorul vostru se va mișca în pantof și acest fapt va afecta poziția voastră. Mai poate cauza dureri de tibie și de gleznă, care pot urca mai apoi la genunchi și coapse. Mare atenție, așadar la modul în care vă legați șireturile!


 


Legați prea strâns șireturile


Ce-i drept, trebuie să legați bine șireturile... dar nu prea strâns! Picioarele voastre trebuie să se simtă bine, iar legăturile prea strânse vă pot provoca tendinite. O pereche de pantofi de sport cu șireturile prea strânse poate strangula tendoanele, cauzând, în același timp, frecare și tensiune a mușchilor.


 


Sunt învechiți


Iubiți în continuare vechea voastră pereche de pantofi, nu-i așa? E de înțeles, dar, haideți să ne gândim un pic: îi folosiți deja de câțiva ani și a venit timpul să-i aruncați. Dacă pantofii voștri de sport sunt uzați, v-ar putea face rău picioarelor, ceea ce va duce nu numai la rănirea lor, ci și a restului corpului vostru. Specialiștii estimează că trebuie să ne schimbăm pantofii de sport la fiecare 450 – 700 de kilometri, dar se poate să observați semne de uzură mult înainte de aceste termene. Puneți pantofii pe o masă și uitați-vă bine la ei, din față, după care întoarceți perechea și examinați tălpile. Dacă partea exterioară a tălpii este inegală și uzată, e clar că este timpul să vă cumpărați o pereche nouă!


 


 


Beneficiaza de pana la 40% reducere la articolele de vara

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș