Cum să alegem pantofii Clasicor potriviți pentru bărbați?

Știm cu toții că pantofii pe care îi purtăm sunt foarte importanți pentru picioarele noastre și alegerea lor nu este deloc un lucru pe care să-l lăsăm la voia întâmplării! Trebuie să cunoaștem perfect acest cod vestimentar dacă vrem să fim „bine văzuți” în societate. Fie că purtăm pantofi de sport, mocasini ori pantofi eleganți, trebuie să-i purtăm bine, să-i adaptăm circumstanțelor și ținutei vestimentare pe care am ales-o. Mai jos, vă prezentăm un mic ghid pentru a ști cum să vă purtați pantofii cu clasă.


 


Fiecare pereche de pantofi are contextul ei


Semn al apartenenței sociale dar și un adevărat aliat în viața cotidiană, perechea voastră de pantofi vă însoțește oriunde v-ar purta pașii, de la alergarea de dimineața la mersul la birou, de la restaurant la teatru sau cinematograf. Este bine să aveți un pantofar plin cu mai multe tipuri de pantofi, dar este și mai bine să știți să alegeți fiecare pereche în funcție de ținuta pe care o purtați! Primul lucru de care trebuie să țineți cont este tipul de pantofi. Aceștia pot fi Derby sau din piele întoarsă, mocasini sau casual, asortați cu blugii voștri preferați atunci când mergeți să beți un pahar de vin sau o bere cu amicii, la terasă, ori o pereche de bocanci pentru un week-end la munte. Sigur, lista poate fi completată cu nelipsita pereche de pantofi de sport, pe care îi purtați la jogging, atunci când vă ajutați soacra să se mute, sau dacă sunteți la plimbare cu copii. În aceste ultime circumstanțe, nimeni nu vă va judeca, oricare ar fi alegerea voastră în materie de încălțăminte... 


 


Am ales modelul, să vedem culoarea!


Odată ce am ales modelul, să vedem ce culoare alegem. La o pereche de pantaloni casual, vom alege culoarea pantofilor în concordanță cu ce purtăm pe trunchi, dar, atenție, unii pantaloni cer culori foarte exacte la pantofi! Dacă ați ales o pereche de pantaloni crem, de exemplu, și purtați o cămașă colorată, stilul elegant – tip italian – vă va împinge să purtați o pereche de pantofi în tonalități de maro. Este vorba despre o unire de culori ce funcționează foarte bine și o să vă scoată în evidență atunci când vreți să impresionați damele într-un club sau la o terasă. Credeți-ne, efectul este garantat! 


 


Materialul pantofilor


Un element indispensabil atunci când vă decideți să cumpărați o pereche de pantofi pentru bărbați este materialul. Nu uitată că, pentru a vă folosi cât mai bine de pantofii voștri, picioarele voastre trebuie să respire și să fie bine aerisite. O pereche de pantofi din piele 100% naturală vă va oferi respirația de care au nevoie picioarele voastre pentru a evita mirosurile neplăcute și senzația de sufocare pe care o resimțiți atunci când este foarte cald. La ce călduri urmează în luna septembrie, ar fi bine sa vă gândiți la asta chiar și acum, la finele lunii august.


 


Ciorapii pe care îi purtați trebuie să fie neapărat din bumbac, material ce este benefic picioarelor voastre. Este la fel de important să vă schimbați în mod regulat pantofii și, dacă se poate, să nu purtați aceiași pantofi două zile la rând. Aceasta face ca pantofii voștri să se „odihnească”, ca mirosurile să nu se impregneze în material, îi piele, și ca picioarele voastre să respire mai bine.


 


Utilizarea talcului sau a altui produs oprește adesea transpirația, ceea ce nu este deloc un lucru pozitiv pentru picioarele voastre. Cât despre pantofii de sport, aveți la dispoziție numeroase modele ultra respirante ca să puteți alerga precum Usain Bolt. Singurul inconvenient este că acest tip de încălțăminte nu vă protejează de apă. Faceți alegerile cele mai bune și în funcție de prognoza meteo. 


 


Pantofii de sport 


Dacă doriți confort, depinde de ce anume intenționați să faceți. Evident că o pereche de pantofi de sport va fi foarte confortabilă pentru cel care o poartă, dar asta nu neapărat pe termen lung. Trebuie să țineți cont că majoritatea pantofilor de sport comprimă picioarele, încetinesc circulația sângelui și nu aduc stabilitatea necesară unei ținute corecte a spatelui. Dacă îi purtați cu regularitate, cu siguranță că nu o sa vă influențeze în mod negativ viața, dar este bine să evitați să purtați zilnic doar acest tip de pantofi.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș