Cum salvezi o pereche de pantofi vechi din piele?

Când vine vorba despre întreținerea pantofilor din piele, suntem convinși că toți avem măcar o pereche de pantofi preferați, care să fie într-o stare foarte proastă odată cu trecerea timpului, și pe care nu ne lasă sufletul să-i aruncăm la gunoi, pentru că încă mai există o speranță de recondiționare a lor. 


 


Cum să înnoiești pantofii din piele?


Ce putem face dacă pielea este deteriorată? Putem repara atât pantofii cu pielea rasă cât și pe cei cu pielea zgâriată. Cel mai important este să începem prin a hrăni pielea cu o cremă prevăzută pentru această operațiune. Atenție, însă, nu-i ascultați pe cei care vă spun că vă puteți întreține pantofii cu lapte pentru bebeluși sau cu vaselină! Este cât se poate de greșit! Alegeți o cremă de curățare pentru piele, care este un produs conceput special pentru așa ceva și care nu va usca pielea.


 


Cum să repari pantofii din piele?


Ce faci atunci când pielea este deteriorată? Iată câteva etape prin care treceți ca să vă reparați cu ușurință pielea pantofilor:  1. Întâi de toate, puneți calapod în pantofii voștri. Toate perechile voastre de pantofi din piele trebuie să aibă calapod în interior permanent, atunci când sunt puse la pătrare. Calapodul întinde bine pielea și evită formarea cutelor.

  2. Întotdeauna trebuie să periați bine pantofii cu o perie de pantofi. De ce o perie specială? Cu siguranță nu pentru a vă face să cumpărați un accesoriu suplimentar, ci pentru că această perie este dedicată curățării pantofilor și nu poate fi utilizată pentru lustruirea lor, căci va fi plină de praf.

  3. Treceți apoi la crema revigorantă pentru piele. Contrar unei creme clasice de pantofi, nu trebuie să aplicați prea multă substanță (ca să nu forțați pielea). Puteți să frecați mai mult timp și nu riscați nimic, pentru că pielea pantofilor voștri este bine uscată.

  4. A venit momentul să vă ceruiți pantofii. Trebuie să insistați mai mult pe partea de ceruire. Nu ezitați să aplicați multă ceară, pe care să o întindeți bine peste tot, pentru a pătrunde în toate părțile pantofului.

  5. În fine, dați o tură de perie de lustruit, cu peri foarte fini, energic și cu mișcări regulate. Veți obține o pereche strălucitoare de pantofi și gata să vă servească în următoarele luni.


 


Poți să repari pielea crăpată a unui pantof?


Eh, dacă pielea e crăpată, adio, pantofi! Nu sperați să reparați o piele găurită. Contrar unei haine, pielea crăpată la pantofi nu se poate coase sau înlocui. Din păcate, va trebui să vă aruncați pantofii sau să-i folosiți prin grădină.  


 


Cum repari vârful deteriorat al pantofilor?


Orice pereche de pantofi din piele trebuie întreținută după purtare, dar și imediat după ce ați cumpărat-o. Vă recomandăm să aplicați un tampon de cauciuc natural (care este mai confortabil decât cel din plastic clasic), pentru a proteja pantofii de șocuri și lovituri. Nu puneți niciodată fier pe tocuri, pentru că este dăunător atât pentru pantofi cât și pentru spatele vostru. Dacă vârful pantofilor voștri este deja deteriorat, și dacă țineți enorm la acea pereche, vă recomandăm să căutați un pantofar (da, încă mai există meseriași!) care o să-i repare. 


Cum repari o talpă dezlipită?


Dacă talpa s-a dezlipit, nu e un capăt de lume: repararea se poate face simplu dacă aveți uneltele necesare. Într-o primă fază, dați o fugă la un supermagazin și cumpărați un tub de lipici neopren. Atenție, nu cumpărați super glue (numit și lipici cyanoacrylat), căci este un lipici care nu va suporta mișcările călcâiului. Aplicați lipicul neopren între cele două părți ale tălpii care se desprind și strângeți bine: lipiciul se va „prinde” în câteva minute.  


 


Acum aveți o pereche de pantofi frumoși, cu o piele strălucitoare, pe care îi puteți purta liniștiți în văzul lumii. Adesea, vechile perechi de pantofi sunt mai frumoase decât cele nou-nouțe, pentru că au un farmce aparte. Totul e să le întrețineți bine...

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș