Sfaturi Clasicor: Cum să întreții pantofii albi de sport

Culoarea albă la pantofii de sport este una dintre cele mai frumoase, dar și una dintre cele mai pretențioase. Fiecare dintre noi vrea să aibă grijă de pantofii săi de sport nou-nouți, și este nevoie de doar câteva zile pentru a-i murdări total. Ne place aspectul patinat pe care îl primește albul odată cu trecerea vremii. Pe pantofi, odată cu o utilizare de lungă durată, încep să apară urme (care sunt totodată amintiri frumoase), așa că este necesar să-i curățăm și să le redăm albul de odinioară.


 


Cum să-ți cureți pantofii albi de sport?


Putem vorbi despre șapte etape în curățarea pantofilor albi de sport:  • Scoaterea șireturilor;

  • Periatul pe uscat;

  • Periatul cu apă cu săpun;

  • Frecarea cu buretele și uscarea;

  • Curățarea petelor persistente;

  • Revigorarea culorii;

  • Reîmprospătare.


 


Este foarte important să scoateți șireturile înainte de curățare, pentru a nu păta mai mult pantofii. Chiar dacă pare o acțiune aiurea, nu vă ia mai mult de 30 secunde. Apoi, perierea pe pielea uscată este foarte utilă pentru îndepărtarea prafului și a părților solide care s-au lipit de pantofii voștri. Periați cu atenție și energic peste tot, dar insistați cel mai mult asupra părților unde vedeți pete.


 


Perierea de precizie, cu o periuță de dinți mai veche este foarte utilă contra tuturor petelor încrustate, ce necesită o perie cu peri fini și rigizi. Apa cu săpun vă va ușura mult munca. Odată venit momentul eliminării petelor, cel mai indicat este să utilizați o soluție de calitate. Nu puneți prea multă, respectați dozele și precauțiile de utilizare, și totul va fi ok. Există o mulțime de produse de calitate, care sunt și foarte economice, pentru că se utilizează în doze mici. Produsele care revigorează culoarea pentru alb sunt foarte utile pentru pantofii pătați sau deteriorați iremediabil și funcționează ca o vopsea ce „recolorează” albul. Sunt foarte eficace pentru piele și stofă.


Încheiați operațiunea prin curățarea tălpilor, pentru a da un plus de prospețime pantofilor voștri de sport albi. Această operațiune este foarte utilă, dacă pantofii voștri sunt mai vechi. Pentru pantofii de pânză, puteți adăuga o fază de șamponare în chiuvetă. De la aplicarea soluției va trebui să treceți direct la spălarea cu apă curată și cu săpun, după care treceți la uscare într-un loc bine aerisit. 


Dacă sunteți cuprinși de disperare, puteți să-i introduceți în mașina de spălat, dar trebuie să știți că această metodă este extrem de dăunătoare pentru pantofii voștri de sport. Un pantof din stofă,  cu întărituri din piele, nu este conceput pentru a fi curățat într-o mașină de spălat. Dacă vreți să faceți acest experiment, atunci trebuie să utilizați modul „delicat” de spălare și să spălați la rece. Cel puțin, această metodă este mai rapidă și mai puțin riscantă.


 


Cum să curățați pantofii albi din piele?


Dacă pantofii de sport albi sunt din piele, țineți cont de faptul că trebuie să-i curățați frecvent. Odată ce pielea este pătată, va fi foarte greu să o refaceți. Din când în când, puteți să aplicați și cremă de pantofi incoloră ca să protejați și să revigorați pielea.


 


Vă recomandăm să puneți calapod pantofilor de sport din piele atunci când îi păstrați în pantofar, pentru că nu purtarea este cea care distruge pantofii, ci modul de păstrare a acestora. Dacă îi păstrați fără să aveți grijă de ei, după ce i-ați purtat o zi întreagă, se vor usca (pentru că picioarele voastre le dau umiditate), vor face cute, care se vor transforma în final în adevărate crevase și găuri.

Ultimele stiri

  Produsul a fost adăugat în coș